- 200 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
- 3 eieren
- 220 g suiker
- 40 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 theelepel citroenextract
- 75 ml citroensap (ongeveer de sap van 2 citroenen)
Voor het glazuur:
- 140 g poedersuiker
- 2 eetlepels melk
- 3 druppels citroenextract of citroensap
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet de cakevorm in met een lepel zacht boter en een lepel bloem.
Meng de bloem samen met de zout en de bakpoeder.
Mix samen de eieren met de suiker, de boter, het citroenextract, de citroensap en de olie.
Voeg het eieren beslag bij het bloem mengsel en meng ze tot een glad beslag.
Stort het beslag in cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Maak ondertussen het glazuur:
Meng de poedersuiker met de melk en het citroenextract.
Doe de afgekoelde cake uit de bakvorm op een rooster en giet het glazuur er overheen.
Zet de cake goed ingepakt in de koelkast.