Door: Dominique op 14 - 04 - 2024 in de categorie Boter
Ingredienten
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • De rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels citroensap
  • 4 teentjes knoflook
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
  • Zout
   
Keuken: Bereidingstijd: 60 mn voor de knoflook min. Portie(s): 4 personen

Dit recept is heerlijk!
Joke, mijn beste vriendin had het geserveerd met brood.

Rasp en pers de citroen.

Laat de boter zacht worden.

Doe hem in een ruim schaaltje en roer hem los.

Voeg de citroenrasp en het citroensap toe.

Verwarm de oven op 225 graden voor.

Snijd van de knoflookbol de top af.

Leg de bol op een vel aluminiumfolie en laat in wat olijfolie lopen.

Vouw de aluminiumfolie goed dicht en plaats het pakketje in een vuurvaste schaal.

Zet de schaal een uur in het midden van de oven.

Laat het afkoelen en knijp de knoflook teentjes uit in een schaaltje.

Voeg de geroosterde knoflook toe aan de boter en roer alles goed door elkaar.

Breng de boter op smaak met flink wat zwarte peper en wat zout.

Versier met wat citroenrasp bovenop.

Zet in een 1 uur in een afgelsten bakje in de koelkast.

Heerlijk bij brood of vis.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties