- 200 g broccoli
- 150 g kaas (blok)
- 2 tomaten
- 2 lente uitjes
- 3 eieren
- 1 bol Mozzarella
- peper en zout
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 250 ml melk
- 250 ml crème fraîche of slagroom
- 2 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
- margarine om de cake vormen in te vetten
- 2 cake vormen
Oorspronkelijk is een clafoutis een Frans dessert met kersen.
Maar het is ook heerlijk met een hartige vulling, zoals wortel, snijbiet, kaas, broccoli en erwtjes.
Het is anders dan een quiche, want clafoutis heeft geen deeg.
Het is een lekker fris en licht bijgerecht.
Was, snijd de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli roosjes in ruim water met zout, 15 minuten.
Laat de broccoli goed uitlekken.
Meng de eieren met de crème fraîche, de melk en de mosterd.
Meng de maizena met het water en meng het mengsel met het ei-mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 220 graden.
Vet de cake vormen met margarine in.
Snijd de kaas in blokjes.
Scheur de Mozzarella in stukjes.
Verdeel de broccoli in de vormen.
Verdeel nu de kaas en de Mozzarella erop.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze er boven.
Giet het ei-mengsel bovenop in allebei vormen.
Bak de clafoutis, 35 minuten op 220 graden.