Door: Dominique op 20 - 08 - 2015 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 200 g broccoli
  • 150 g kaas (blok)
  • 2 tomaten
  • 2 lente uitjes
  • 3 eieren
  • 1 bol Mozzarella
  • peper en zout
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 250 ml melk
  • 250 ml crème fraîche of slagroom
  • 2 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
  • margarine om de cake vormen in te vetten
  • 2 cake vormen
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Oorspronkelijk is een clafoutis een Frans dessert met kersen.
Maar het is ook heerlijk met een hartige vulling, zoals wortel, snijbiet, kaas, broccoli en erwtjes.
Het is anders dan een quiche, want clafoutis heeft geen deeg.
Het is een lekker fris en licht bijgerecht.

 

Was, snijd de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli roosjes in ruim water met zout, 15 minuten.
Laat de broccoli goed uitlekken.

Meng de eieren met de crème fraîche, de melk en de mosterd.
Meng de maizena met het water en meng het mengsel met het ei-mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 220 graden.

Vet de cake vormen met margarine in.
Snijd de kaas in blokjes.
Scheur de Mozzarella in stukjes.

11880268_1097286550300006_1627923709_nVerdeel de broccoli in de vormen.
Verdeel nu de kaas en de Mozzarella erop.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze er boven.

 

 

 

11909712_1097287003633294_456273456_nGiet het ei-mengsel bovenop in allebei vormen.

 

 

 

Bak de clafoutis, 35 minuten op 220 graden.

11895460_1097304500298211_1936860014_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties