- 100 g bloemkool
- 1 zakje kaas saus
- 30 g bloem
- 200 ml slagroom
- 200 ml melk
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eieren
- 50 g geraspte oude kaas
- peper en zout
- muffin vormpjes of 8 ramequins
Een coulant is een klein ronde cake met een vloeibare saus erin, normaal met chocolade, het is ook mogelijk om een hartig versie van maken.
Ik heb dit lekker recept op een Franse website gevonden maar zoals jullie kunnen het zien, mijn coulant is niet stevig. Nu weet ik waarom, ze was in haar recept de bloem vergeten en bloem geeft meer body aan de cake.
Een lekker bijgerecht met een verrassing erin.
Maak de kaassaus klaar en verdeel de saus in een ijsklontjes bakje.
Zet ze minimum 4 uur in de vrieskast.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in een pan met ruim water en zout.
Giet ze af en prak met een vork.
Meng de bloemkool met de slagroom en de melk.
Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Smeer de vormpjes met boter in.
Neem de bevroren kaassaus blokjes uit de ijsklontjes bakje.
Verdeel het bloemkool mengsel in de vormpjes. (tot 3/4)
Duw de bevroren blokjes in het bloemkool mengsel en verdeel nog de bloemkool tot de rand.
Bak de coulant, in de oven, op 210 graden, 30 minuten.
Laat ze even afkoelen, zet ze uit de vormpjes en serveer direct.