- 4 zalm motten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 courgettes
- Peper, zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml zure room
- 1 citroen
- Bosje verse basilicum
- 1 stukje roomboter
Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de courgettes in blokjes.
Hak de basilicum, rasp en pers decitroen.
Breng de zalm motten op smaak met peper.
Meng de basilicum met de citroen rasp en de room. Breng op smaak met peper.
Kook de aardappelen in water met zoit, 20 minuten. Afgieten en stampen met een glaasje melk.
Verwarm een grillpan en gril de courgettes blokjes, 10 minuten, af en toe omschrepen.
In een koekenpan, bak de zalm motten in een lepel olijfolie, op het huid, 3 minuten op hoog vuur, tot het krokant is.
Daarna bak ze 3-4 minuten aan de ander kant. Bak de zalm motten naar wens,rosé of meer.
Voeg de citroensap en de courgette aan de aardappelen.
Verdeel de stamppot in 4 borden.
Serveer 1 zal mot per bord erbij.
Serveer met 2 eetlepels room per persoon op de zalm.
Recept bron: wat eten we