Door: Dominique op 14 - 12 - 2023 in de categorie Verrine Dessert, Zoete saus
Ingredienten
  • 6 mandarijnen
  • 120 g losse fijne suiker
  • 30 g maizena
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel zachte olijfolie of zonnebloemen olie
  • 1 theelepel bloesemwater
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): - personen

Crème de mandarines is een frisse citrus Crème met mandarijnen sap.
Het kan gebruikt worden voor taartbodem of laag-cake of als basis voor ijs en verrine desserts.
Natuurlijk kun je het zo eten, heerlijk!
Ideal voor kerstmis!

Rasp 4 mandarijnen en doe de zesten in een grote kom.

Voeg de eieren en de suiker toe.
Klop alles goed samen.

Pel en pers de mandarijnen.
Voeg nu het bloesemwater, de sap,  de olie en de maizena toe aan de eieren en klop tot een mooi beslag.

Giet het beslag in een pan en laat het dik worden, op laag vuur.

!Pas op! Het mag niet koken.

Laat het afkoelen in een weckpot, op kamertemperatuur en dan in de koelkast.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Honing mosterd pasta..

Datum: 15 - 06 - 2024

0 reacties

Pasta salade Caponata

Datum: 11 - 06 - 2024

0 reacties

Witte vis met..

Datum: 5 - 06 - 2024

0 reacties

Rozen, kruiden en..

Datum: 5 - 06 - 2024

0 reacties