Door: Dominique op 24 - 06 - 2015 in de categorie Dipsaus, spread
Ingredienten
  • 500 verse doperwten of uit de diepvries
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 blaadjes verse basilicum
Keuken: Bereidingstijd: 5 min. Portie(s): 4 personen

Ik heb vandaag gekookt met de doperwten uit mijn moestuin.
Ik had dit recept gevonden en het leek me heel lekker.
Hummus (of houmous) kan als dipsaus met brood of (zoals in het recept dit straks volgt), als koude saus met een stuk zalm, gegeten worden. Ik heb zelf knoflook toegevoegd.
Overgebleven Hummus blijft 3 dagen goed in de koelkast.

 

Breng ruim water aan de kook met zout.
Kook hierin, de doperwten, 5 minuten.
Haal de blaadjes van de basilicumplant.
Kook het basilicum de laatste 10 seconden mee en giet direct af.
Spoel af met ijskoud water en laat goed uitlekken.

Pureer de erwten en het basilicum met de crème fraîche, het knoflook en de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Bewaar de Hummus, afgedekt in de koelkast.

11124753_1066757443352917_2103791949_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties