- 4 peren
- 50 g roomboter
- 100 g pure chocolade
- 1 pak bladerdeeg plakjes
- 1 ei
Douillons zijn perenbollen of appelbollen met een vulling en is een specialiteit uit Normandië (Frankrijk).
Een makkelijk toetje, dit zo gedaan is en zo lekker is!
De combinatie van peer met chocolade is hemels!
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
Schil vier peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
Snijd de onderkant van de peren af, zo kunnen ze recht blijven staan.
Boor met een appelboor of een mesje van onderen het klokhuis eruit, maar laat de peer verder intact.
Breek de chocolade reep in blokjes.
Laat de boter samen met de chocolade blokjes, in een kom, in de magnetron, 2 minuten, smelten.
Klop ze goed met een garde tot een mooie glanzige, gladde textuur en vul daar de gaten in de peren mee.
Snijd in een bladerdeeg plakje een mooi figuur.
Leeg de peer op het bladerdeeg.
Snijd in een ander plakje, repen van 1 cm en leeg ze rond de peer tot boven.
Maak van 2 stukjes, 2 blaadjes om de Douillons te versieren.
Klop een eierdooier los en smeer er de Douillons met een kwast mee (zo krijgen de Douillons een mooie goude kleur).
Leg de Douillons op een ovenplaat, bekleed met bakpapier.
Bak ze 20 minuten op 200 graden en daarna nog 15 minuten op 160 graden, goud en bruin.