- 1 kilo runderlappen of sukkadelappen
- 1 bordje met wat bloem
- Stukje margarine
- 2 uien
- 1 liter runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagelen
- 2 eetlepels azijn
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel zwarte peper
- zout
- 1 kilos aardappelen
- 1 kilos grote wortels
- 1 ui
- Peper, zout, nootmuskaat, scheurtje melk en een stukje roomboter
Hutspot is geprakte gekookte aardappelen en grote wortels en draadjesvlees is langzaam gestoofde rundervlees.
Over thuis en koken:
We hebben taken verdeling; Ik kook, hij eet!
Behalve bij stamppot, doet hij de ultieme finish and touch van the dutch cooking, stampen!
Eerst maak je het draadjesvlees klaar.
Dep het vlees droog en haal de lappen in wat bloem.
Verwarm een stukje margarine in een stoofpot.
Braad erin het vlees en de uien.
Zet het vuur zacht en voeg al de andere ingrediënten voor draadjesvlees.
Zet de deksel op de pan en laat 4 uur zacht koken tot het vlees uit elkaar valt.
Maak de hutspot klaar.
Pel de aardappelen, de ui en de wortels en snijd ze grof.
Kook ze tot ze goed gaar en zacht zijn.
Giet ze af.
Stamp de hutspot.
Voeg wat melk, boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Haal het vlees uit elkaar met een vork en een mes en roer het vlees in de hutspot.
Serveer met een beetje vocht uit het draadjesvlees.