- 4 kopjes witte rijst (hier basmati)
- 400 g gehakt
- 20 g verse peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 200 g cherry tomaatjes
- 1 blikje of pakje tomatenpuree
- 100 g diepvries doperwtjes
- Water
- Peper en zout
Snel op tafel en lekker.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie.Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de uien, de knoflook en het gehakt.
Giet de vet af.
Bak de rijst en de tomaatjes erbij.
Voeg de peterselie en de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de rijst nat met een soeplepel water.
Laat, niet te hard, koken. Roer de rijst Af en toe.
Wanneer is er geen vocht meer, voeg er meer water toe.
Doe dat tot de rijst gekookt is.
Voeg nu de doperwtjes toe en laat ze opwarmen.
Klaar! Eet smakelijk!