Door: Dominique op 17 - 02 - 2023 in de categorie Lunch en Ontbijt
Ingredienten
Gepocheerde eieren 
  • 2eetlepel azijn
  • 8 eieren (middel)
  • Water
Erbij
  • 8 verse brioche plakjes of 8 verse beschuitbollen ( supermarkt AH)
  • Bakboter
  • 20 cherry tomaatjes
  • Peterselie om te garneren
  • 8 plakjes Bacon of ontbijtspek
 Hollandaisesaus
  • 150gram roomboter (ongezouten – gesmolten)
  • 4 eidooiers (middel)
  • 2 eetlepels water
  • paar druppels citroensap
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Breng water in een steelpan aan de kook met een scheutje azijn.

Halveer de broodjes en bak ze goudbruin in bakboter.

Bak samen de ontbijtspek plakjes met de tomaatjes halgeveerd.

Verdeel ze op 4 borden.

Maak je de snelle hollandaisesaus.

Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit. De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak.

Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan. Giet in een langzame, dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien.

Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar, zo simpel is het. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.

Pocheer de eieren.

Als het water kookt zet je het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een klein kommetje, draai ondertussen met een lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig in glijden.

Pocheer het eitje 3 minuten en verwijder voorzichtig uit het water met een opscheplepel of schuimspaan. Herhaal met de andere eieren.

Doe ze op de broodjes.

Maak je de hollandaisesaus.

Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit.

De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak.

Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan.

Giet in een langzame dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien.

Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar.

Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.

Dan kunnen we de eggs benedict gaan

Giet je de hollandaisesaus erop en garneer het geheel met een beetje peterselie en wat peper.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties

Romige kip pasta

Datum: 9 - 12 - 2024

0 reacties

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties