- 4 peren
- 2 grote appels
- 50 g suiker
- 20 g boter
- 70 g bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 pyrex schaal 20 x 20 of een cakevorm
Healthy food recept
Gateau invisible of onzichtbare cake heeft die naam gekregen want die cake heeft meer fruit dan beslag.
Niet de mooiste op internet maar wel een van de lekkerste!
Weinig vet, weinig suiker en 90 % fruit.
Die cake smelt op je tong!
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Pel de appels en de peren en snijd ze in hele dunne plakjes.
Laat de boter
1 minuut in de magnetron in een kommetje smelten.
Klop de suiker met de eieren en de vanille suiker tot een wit beslag.
Voeg de bloem, de bakpoeder en een snufje zout en mix tot een mooi beslag.
Voeg de melk toe en de boter en meng alles goed samen.
Roer voorzichtig de appels en de peren door het beslag.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
(je ziet het beslag bijna niet meer maar dat is normaal)
Zet de cake in de oven en bak hem 50 minuten op 180 graden.