- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 eetl. water
- 125 g boter
- 115 g bloem
- snufje zout
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokjes
- citroensap
Een bijzondere cake met 3 etages, van 3 verschillende texturen maar met een deeg!
Door het langzaam bakken, de 1e etage onder heeft de structuur van een flan, de 2e blijft een crème laag en de derde krokant zoals een cake.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de boter en laat afkoelen.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit. Verhit de melk met het vanillestokje en merg (ik heb 2 zakjes vanille suiker gebruikt).
Laat afkoelen.
Splits de eieren.
Klop met de mixer de eidooiers enkele minuten met de suiker en het water.
Voeg de boter, het bloem en zout toe en blijf mixen.
Verwijder het vanillestokje uit de melk en zeef eventueel het merg er uit.
Mix de warme melk door het beslag.
Klop de eiwitten met enkele druppels citroensap stijf.
Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in een niet te grote, ingevette vorm (Ø 20 à 22 cm), laat hem rusten en bak de cake 50 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.
Bewaar de cake in de koelkast en serveer hem koud.
Bestrooi met poedersuiker.