- 2 grote knolselderij
- 100 g roomboter
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- Peper en zout
- 100 g geraspte kaas naar keuze
Als ik absoluut geen zin in aardappel, pasta of rijst heb, kook ik linzen, droge bonen, sla of groenten.
Ik vind groenten heerlijk!
Als ze goed bereid zijn, ze zijn vol gezond spullen en heerlijke smaken.
Vandaag heb ik knolselderij gekozen.
Heel lelijk maar zo lekker!
Met een scherpe mes, pel de knollen tot je geen bruin erop ziet.
Snijd ze in dikke plakken.
Zet ze in een pan, in ruim water met zout.
Kook ze tot ze zacht zijn.
Giet ze af.
Verwarm de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de knoflookpoeder, peterselie en de uienpoeder toe.
Bak nu de plakjes, 3 minuten beide kanten, per vier plakjes.
Strooi wat geraspte kaas bovenop en bak tot het gesmolte is.
Zet ze op een schaal.
Serveer direct met een stuk vlees of zo voor een vegan versie.