- 500 g kippendijen
- 1 kaneel stokje
- 2 laurierbladen
- 3 teentjes knoflook
- 3 uien
- 250 ml witte wijn
- peper en zout
- 2 eetlepels roomboter of margarine
- 2 eetlepels honing
- eventueel verse tijm
Pel de knoflook.
Snijd de uien in blokjes.
Doe de uien in een pan.
Voeg de wijn, de laurierbladen, het kaneelstokje en een snuf zout en peper toe en breng aan de kook.
Laat 15 tot 20 minuten inkoken.
Roer de honing en de boter erdoor.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Leg de kippendijen in een oven schaal, voeg de teentjes knoflook toe en lepel het uien mengsel over de kip ( zorg wel dat alles goed bedekt is).
Strooi wat verse tijm erop en bekleed de oven schaal met bakpapier.
Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn. ( de laatste 5 minuten zonder de bakpapier).