- 150 g rucola
- 4 gele rijpe perziken (of 400 g uit blik of uit de diepvries)
- 300 g /2 grote bollen burrata (voor een grote schaal) of 300g/6 kleine bollen burratine (indien je het per persoon opschept)
- 50 g hazelnoten (ongezouten/zonder vlies, ligt bij de bakproducten)
- 100 g prosciutto crudo of parmaham
- 250 g snoeptomaatjes
- 5 teentjes knoflook met schil
- 3 eetlepels verse tijm
- 1 eetlepel honing
Voor de dressing
- 4 el honing
- 4 tl grove mosterd
- 4 el wittewijnazijn
- 1 el chipotlekruiden (alternatief: chilipoeder of cayennepeper)
- 200 ml olijfolie
Een recept van mijn dochter Nikki.
Heerlijk recept van salade met perziken, ham en burrata.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Halveer de snoeptomaatjes over de lengte en verdeel ze over de bakplaat. Leg de teentjes knoflook (nog in de schil) tussen de tomaatjes, bestrijk alles met olijfolie en honing. Strooi er verse tijm overheen. Bak 2 uur in de oven op 130 graden.
Meng in een kom de honing, grove mosterd, wittewijnazijn en chipotlekruiden, en roer met een garde goed door elkaar. Voeg optioneel een beetje truffelolie of truffelbalsamico toe. Voeg al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe en klop tot er een goed gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Indien ze uit blik of uit de diepvries komen laat ze dan eerst ontdooien en dep dan droog met keukenpapier. Snijd ze in partjes en bestrijk met olijfolie. Grill de stukjes perzik kort op de barbecue of in een grillpan zodat je een mooie grillstreep krijgt. Laat ze afkoelen.
Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie, tot ze wat donkerder van kleur zijn. Haal ze uit de pan en hak ze daarna in twee helften. Scheur de rauwe ham in stukjes en vouw ieder stukje mooi samen.
Leg de rucola in een grote schaal of op 6 kleine bordjes. Verdeel de gegrilde perziken, rauwe ham, en gekonfijte tomaatjes over de rucola. Indien je één grote schaal salade maakt scheur de grote bollen burrata dan in grove strukken en verdeel over de salade. Maak je kleine bordjes met persoonsporties leg dan een kleine bol burratine in het midden van de salade. Garneer de salade met de geroosterde hazelnoten en de dressing.
Heerlijke salade, simpel, een feestje op jouw bord!
Bedankt