- 1 kop olijfolie
- 20 grote knoflook teentjes
- 1 kop cherry tomaatjes
- 1/2 theelepel verse oregano
- 1/2 theelepel verse basilicum
- 1/2 theelepel verse peterselie
- 1/2 theelepel verse tijm
- Peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- Stokbrood
- Eventueel naar smaak ansjovis filets of feta of mozzarella of Italiaanse ham
Ik heb dit recept op pinterest gevonden. Lekker gekonfijte knoflook op brood met frisse tomaten salsa.
Doe 1 kop olijfolie in een pannetje.
Voeg de teentjes met hun schil erin en bak 30 minuten op heel laag vuur met een deksel half erop (de teentjes poffen letterlijk en figuurlijk uit de pan en mijn keuken zat helemaal onder de olie).
Laat ze afkoelen.
Pel de knoflook teentjes af.
Meng in een kommetje, de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en de kruiden en breng goed op smaak met peper en zout.
Snijd de stokbrood in sneetjes. ( hier heb ik ze licht met olijfolie gesmeerd en in de oven gebakken).
Halveer een gekonfijt teentje knoflook per toast. Verdeel een lepeltje salsa ernaast.
Eventueel wat feta of ansjovis filets, Italiaanse ham of mozzarella bovenop.
Serveer meteen.