Door: Dominique op 7 - 08 - 2023 in de categorie Aardappel, Groenten
Ingredienten
Recept voor 2 personen
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1 blik tonijn
  • 2 speklappen
  • 10 cherry tomaatjes
  • 4 eetlepels volle Franse kwark
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 klein ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente uitjes
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 50 min. Portie(s): 2 personen

Was de aardappelen.
Halveer ze.
Prik ze met een vork.
Vul een kommetje met water.
Doe het kommetje met de aardappelen in de magnetron, 12 minuten.
(Of kook ze in ruim water).
Prik ze met een puntige mes om te kijken of ze gaar/zacht zijn.
Laat ze even afkoelen.
Hol ze met een lepel uit.

Hak de peterselie samen met de lente uitjes, de knoflook en het ui.

Snijd de zwoerd uit de speklappen.
Snijd ze in reepjes.
Halveer de tomaatjes.
Verwarm een koekenpan zonder vet.
Bak erin de spekjes.
Voeg de tomaatjes toe en bak mee, 5 minuten.

Rasp de kaas fijn.
Doe het tonijn blikje open.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Meng samen alle ingrediënten in een kom.
Prak met een vork 2 eetlepels van de binnenkant van de aardappelen en meng ze in de vulling.

Vul de halve aardappelen met het tonijn vulling.
Zet ze naast elkaar in een grote ovenschaal.

Zet in de oven voor 35 minuten.
15 minuten op 180 graden, daarna op 160 graden.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

No food waste..

Datum: 27 - 02 - 2024

0 reacties

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties

Zoetzure kip met..

Datum: 22 - 02 - 2024

0 reacties

Tabouleh

Datum: 14 - 02 - 2024

0 reacties