Door: Dominique op 30 - 10 - 2015 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 aubergine per persoon
  • 300 g varkensgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 eieren per persoon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 theelepels verse peterselie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen recept van aubergine gevuld met gehakt in tomatensaus en een ei erop.
Mijn dochter lust geen aubergine maar vond het heel lekker!

 

Verwarm de oven op 200 graden voor.

12190620_1133093313385996_1344285819_o12180670_1133100036718657_2107868122_o12185965_1133107913384536_1956203601_o

Halveer de aubergines in de lengte.
Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes.
Besprenkel wat olijfolie bovenop, breng op smaak met peper en zout en strooi wat verse tijm erop.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 15 minuten in de oven.Doe de aubergine uit de oven, schep het vruchtvlees er uit met een lepel.
(Zorg dat er geen gat in komt).
Snijd het vruchtvlees klein en leg het apart.

Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook samen met de peterselie.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de ui met de knoflook, 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en rul het.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Wanneer is het gehakt goud en bruin, voeg de tomatenblokjes en de suiker toe.
Zet het vuur heel laag en laat de saus langzaam koken.
Voeg nu het vruchtvlees toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

12194442_1133109410051053_1716645641_oLeg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal.
Vul ze met het gehakt.
Druk met de rug van een lepel op de vulling.
Breek voorzichtig een ei erop.
Strooi wat kaas erop.

Bak de aubergines in de oven op 180 graden, 30 minuten.

12193049_1133174320044562_194383755_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties