- 300 g bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 glaasje lauwe melk
- 1 glaasje lauwe water
- 50 ml olie
- 1 ei en 1 eigeel
- 2 theelepels gedroogde gist
- 2 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
- 150 g gehakt
- 4 el gemengde groenten uit diepvries naar keuze (ik heb doperwtjes, broccoli, bloemkool,
- spinazie en wortels gebruikt)
- 100 g plakjes kaas
- 1/2 prei
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el wok olie
- 3 bos uitjes
- peper en zout
- 1 el peterselie
- 1 el munt
- 1 el basilicum
- 1 el paprika poeder
Lekker zachte broodjes met een heerlijke vulling.
Het is voor een maaltijd maar het is ook lekker als borrel hapjes
(je moet de broodjes dan klein maken)
Serveer met sausjes.
Als je van pittig houdt kun je in de vulling Spaanse peper, harrissa of sambal toevoegen.
Het is wel veel werk, het kost veel tijd maar het is de moeite waard!
Doe in een kom de olie, de suiker, de zout en 1 ei. Meng alles door elkaar.
Voeg er nu de bloem, de water, de melk en de gist toe.
Kneed met je hand tot een elastisch deeg.
Bedek het deeg met een theedoek en laat het deeg minimaal 1,5 uur gisten.
Maak nu de vulling:
Snijd de uien, de peterselie, de knoflook, de bos uitjes, de prei, de munt en de basilicum fijn.
Snijd nu de groenten (uit de diepvries, zoals broccoli en bloemkool) fijn.
Rul het gehakt in de wok olie.
Voeg er de uien en de knoflook toe.
Bak ze samen een paar minuten.
Voeg er nu de groenten, de bos uitjes, de peterselie, de munt en de basilicum toe.
Bak nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper, zout en paprika poeder.
Verdeel het deeg in bolletjes.
Druk met een deegrol of met je hand de bolletjes plat.
Vul de platte bolletjes met een plakje kaas en met 2 lepels van het groenten/vlees mengsel.
Vouw de broodjes dicht en daarna rol ze in jouw handen om mooie egale ronde broodjes te maken.
Leg op een grillplaat van de oven een bakpapier.
Leg de broodjes naast elkaar op de grillplaat.
Meng in een kom de eigeel en 1 theelepel melk.
Bestrijk de broodjes met het eigeel mengsel.
Strooi de Italiaanse kruiden op de broodjes..
Leg een theedoek bovenop en laat de broodjes nog 1 uur gisten.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bak de broodjes 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen.