- 1 chinese kool
- 1 kleine wortel
- 350 g varkensgehakt
- 1 kleine ui
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel oregano
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel peterselie
- Peper en zout
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 zakje jus met uitjes
- 350 ml water
- 1 eetlepel sweet chili saus
- 1 theelepel suiker
- 25 g roomboter
- 1 theelepel gebakken sambal
- 1 pakje tomatensaus ( frito)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Peper
- 1 eetlepel peterselie
Kook de risottorijst in een pan met zout.
Giet het af en laat het afkoelen.
Zet een grote pan met water en zout aan de kook.
Snijd de blaadjes uit de chinese kool, ik tel 4 pakketjes per persoon.
Doe de blaadjes in het water en kook ze tot ze zacht zijn geworden.
Giet za af en laat ze afkoelen.
Hak samen in een keukenmachine:
knoflook, ui, wortel, sambal, ei, oregano, peterselie, paprikapoeder en
Meng het mengsel met het gehakt en de rijst.
Zet ee blaad op een plank.
Doe een beetje van de vulling in de lengte.
Rol het blaadje op.
Leg het pakketje in een ovenschaal.
In een pan,laat de boter smelten met de sambal, de knoflookpoeder en de uienpoeder.
Voeg de inhoud van het zakje jus en 350 ml water toe.
Voeg de tomatensaus, de chilisaus, de suiker en de tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Bedek de pakketjes met deze krachtig tomatensaus.
Zet in de oven 15 minuten op 200 graden en 15 minuten op 170 graden.