- 2 portobello champignons per persoon
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 sjalotten
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel verse Peterselie
- 2 teentje knoflook
- 1 grote stuk stokbrood ( liefs 1 dag oud)
- 1 theelepel verse oregano
- 1/2 verse tjim
- 4 york ham plakjes
- 100 g Saint Moret (room kaas )
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Olifolie
- Peper en zout
Zelf verzonnen recept van heerlijke Portobello champignons.
Het recept is ook lekker zonder ham.
Snijd de sjalotten heel fijn.
Snijd de ham in reepjes.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten.
Voeg de oregano, de tijm, de tomatenblokjes en de suiker toe, zet het vuur zacht en laat de saus pruttelen.
Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
Meng met een vork de romige kaas met de ham.
Hak, grof, de brood samen met de peterselie en de knoflook teentjes.
Meng de broodkruimels samen met de geraspte parmezaanse kaas en 1 eetlepel olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de oven op 220 graden.
Leg de champignons in een grote ovenschaal.
Smeer een grote lepel roomkaas-ham erop.
Verdeel de tomatensaus erop.
Verdeel de brood-knoflook- kaas crumble erop.
Besprenkel met olijfolie.
Bak de champignons, 30 minuten op 220 graden.
Serveer meteen, met sla erbij.