- 6 witlof stronken
- 300 g varken gehakt
- 6 gedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 20 g peterselie
- 2 theelepels verse tijm
- Peper en zout
- 2 runderbouillon blokjes
- 1 liter water
- 20 g roomboter
- Keuken touw
Dit recept komt door Eva, een landgenoten.Het recept komt uit het noord van Frankrijk.
Halveer de witlof stronken in de lengte, snijd de hart weg maar bewaar het. Snijd het kontje van de witlof stonken af.
Maak de vulling klaar:
Snijd de gedroogde tomaten, ui en knoflook heel fijn.
Hak samen de tijm en de peterselie.
Snijd de hartjes van de witlof stronken fijn.
Meng de ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout.
Halve witlof stronken vullen met het gehakt mengsel.
Zet de andere halve stronk erop.
Maak de witlof met keuken touw goed dicht.
Doe dat met alle witlofjes.
Bak ze een per een even kort in wat boter en zet ze dan in een braadpan.
Maak een bouillon met 2 bouillonblokjes en 1 liter water.
Giet het op de witlof ( ze moeten net onder in de bouillon staan).
Zet de deksel erop en laat 50 minuten zacht pruttelen.
Af en toe omkeren.
Lekker met aardappelpuree of frieten.