- 250 g tomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 vel bakpapier
- 250 g verse spinazie
- 100 g verse olijven zonder pitten
- 1 pak Feta
- 2 pakje Mozzarella
- 200 g ontbijtspek
- 4 bakpapier vellen ( ik doe 2 wraps op een bakaat, 1 op grill beneden, 1 op grill in de middel)
- 1 komkommer + 1 theelepel zout
- 2 eetlepels verse muntblaadjes
- Sap van 1/2 citroen
- Rasp van 1/2 citroen
- Peper
- 1/2 teentje knoflook
Maak de oventomaatjes klaar.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi wat Italiaanse kruiden, peper en zout.
Besprenkel met olijfolie en met honing.
Met een mes , maak 3 teentjes knoflook kapot en zet ze erbij.
Bak 1 uur en laat ze afkoelen.
Maak de tzaziki saus klaar.
Hak in een hakmolen de rasp van de halve citroen, de munt blaadjes en het kleine knoflookteentje. Doe alles in een kom.
Rasp de komkommer in een vergiet, meng met een halve theelepel zout en laat de komkommer uitlekken. (Dit proces is om te voorkomen dat de saus te nat wordt maar ook is het beter voor je darmen. Knijp de geraspte komkommer tussen je vingers en voeg hem aan de kruiden toe.
Voeg 4 eetlepels griekse yoghurt en de sap van een halve citroen toe.
Breng op smaak met wat peper.
Dek de kom met folie en ze de saus in de koelkast.
Maak de wraps klaar
Hak de olijven grof.
Scheur de mozzarella en de feta.
Hak de spinazie klaar.
Bedek een wrap met 3 plakjes ontbijtspek.
Verdeel een handvol spinazie bovenop.
Verdeel wat mozzarella, feta, tomaatjes en wat olijven.
Zet een wrap erop en druk een beetje.
Zet 10 minuten in de oven op 200 graden op bakpapier, tot de kazen gesmolten zijn.
Serveer de wrap met Tzaziki erop.
Lekker met sla en/of kofta erbij.
1 wrap per persoon is genoeg, het is machtig, voedzaam en goddelijk lekker!