- 250 g wortels
- 100 g kikkererwtenmeel ( albert heijn, gezond afdeling)
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 1 eetlepel garam masala
- 1 spaanse peper zonder pitten of een beetje chili vlokken
- 2 eetlepels walnoten of hazelnoten
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel verse peterselie
- 3 eetlepels griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel peper
- 1 theelepel gedroogde peterselie
Ik had het nooit verwacht!
Ik vind een balletje zonder vlees lekkerder dan dit met vlees.
Ik heb het recept van Eva, een Franse vriendin, gekregen.
In haar recept stond water erbij, ik heb het weg gehaald.
Ik heb het geserveerd met een yoghurt-knoflook dipsaus.
Een aanrader!
Mijn advies hier? Verdubbel het recept, de balletjes zijn zo weg!
Schil de wortels en hak ze grof.
Hak in de keukenmachine de wortels heel fijn.
Meng alle andere ingrediënten samen en blijf hakken tot een deeg/pasta.
Verwarm de olie in een pan of in een hoge koekenpan of in de frituurpan op 170 graden.
Maak balletjes tussen je handen.
Bak de balletjes, elke keer 6, ongeveer 5 minuten in de olie.
Keer ze vaak om tot ze mooi bruin zijn.
Zet ze op een bord, bedekt met keukenpapier.
Maak de yoghurt saus klaar.
Roer de yoghurt met gedroogde peterselie, mayonaise, knoflookpoeder en wat peper.
Geniet ervan!