- 4 kipfilets
- 400g tomatenblokjes
- 100 ml water
- Indiaas kruidenmixIndiaas kruidenmix
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g diepvries doperwten
- Peper en zout
- Bosje verse peterselie
Deze week kook ik gezond en uit kookboeken
Voor dit recept heb ik inspiratie in het book van projectgezond “lekker gezond” opgedaan.
Het recept was met gehakt maar heb ik kipfilet gekozen.
Meng alle kruiden samen om de Indiaas kruidenmixIndiaas kruidenmix te maken.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Meng, in een kom, de blokjes met de kruidenmix.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak erin de kipfilets blokjes, 5 minuten.
Doe ze weg en zet ze apart maar bewaar de olie.
Voeg er een extra eetlepel olie toe en bak de ui en de knoflook.
Voeg de krieltjes, 150 ml water en de tomatenblokjes toe.
Zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht pruttelen.
Voeg nu de kipfilets blokjes terug en de doperwten toe.
Meng alles voorzichtig samen.
Laat nog 5 minuten pruttelen.
Eventueel breng op smaak nog.
Hak de peterselie grof.
Verdeel in 4 borden.
Verseer met wat peterselie bovenop.