Door: Dominique op 18 - 09 - 2023 in de categorie Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 4 kg mosselen (1 tot 1.5 kg pp, afhankelijk van de geserveerde bijgerechten)
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 grote uien
  • 1 spaanse peper zonder pitten
  • Handjevol Verse peterselie, oregano, tijm en basilicum
  • 2 eetlepels basilicum om te garneren
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml tomatensaus
  • 3 glazen droge witte wijn
  • Peper
  • Olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen
Lekker kruidig en een beetje pittig.
Zo lekker!

Tips: Het bereiding gaat best heel snel, daarna moet je snel kunnen eten.
Zorg dat je bijgerechten (frieten, stokbrood, sla) klaar zijn, dat je tafel bedekt is en niet vergeten dat je 2 lege schalen op tafel zetten voor het afval.
Laat je mosselen niet koud worden!

Voorbereiding

Eerst was je de mosselen.
Gooi de mosselen in de gootsteen.
Doe het dicht.
Vul de gootsteen met koud water.
Hoe zie je of de mosselen goed zijn?
Zorgvuldig mossel per mossel verifiëren.

Tips van Domy:
1. Alle mosselen die meteen naar boven drijven, weggoien.
Ze zijn niet meer leven.
Ze horen op de bodem te komen.

2. Kapotte mosselen weggoien.

3. Als ze ver open zijn.
Even erop tikken en ze laten rusten op de aanrecht.
Als ze naar 10 mn nog ver open zijn, weggoien. Zijn ze een heel klein beetje dicht dat mag wel, ze leven nog maar zijn heel langzaam.

4. Wanneer een mossel dicht is , even erop tikken, als de mossel een beetje open gaat, het leeft dus het is goed.

Zorg dat je de baard weg doet(soort gras tussen de schelpjes van de mossel).
Ik trek erop.

Als ze gewassen zijn, zet ze terug in de verpakking en zet ze in de koelkast tot gebruik.
Nooit in de openlucht laten!

Pel de knoflook en de uien.
Snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn.

Zet de tomaten 15 mn in heet water.
Pel ze af en snijd ze in blokken.

Snijd de Spaanse peper in ringetjes.

Hak alle kruiden niet te fijn.

Bereiding

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de uien, spaanse peper en de knoflook.
Blus met 1 glas witte wijn af.
Laten tot de helft reduceren.
Voeg de tomaten, de peterselie, de basilicum, de oregano en de tijm toe.
Voeg ook de tomatensaus en de suiker toe.
Breng op smaak met peper en zet het vuur zacht.
Laat 10 minuten pruttelen.
Zet het vuur uit.

Neem een grote soep pan.
Schenk erin 2 glazen wijn.
Gooi de mosselen en de tomatensaus erop..
Zet het vuur heel hoog.
Kook de mosselen 12 minuten Tot ze open zijn.
Roer ze met twee grote lepels, vanaf de bodem van de pan naar boven. Doe dit regelmatig zodat alle mosselen goed gaar worden.

Strooi wat grof gehakte basilicum erop.

Serveer in een mooie serveerschaal of zet de pan op tafel.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties

Zoetzure kip met..

Datum: 22 - 02 - 2024

0 reacties

Tabouleh

Datum: 14 - 02 - 2024

0 reacties

Beurre Marchand de..

Datum: 23 - 01 - 2024

0 reacties