- 400 g sperziebonen, gehalveerd
- 350 kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 125 g spekreepjes
- 1 ui, fijngsnipperd
- 2 knoflook, uitgeperst
- 250 gchampignons, in plakjes
- 1 theelepel tijm (naar smaak)
- 1 scheutje rode wijn (optioneel)
- 1 eetlepel ketjap
- 70 g tomatenpuree
- 3 kippenbouillon tableten, verkruimeld
- 1 theelepel suiker
- olie om in te bakken
- 2 eetlepels maizena + 2 eetlepels water
Koolhydraatarm recept.
Krachtige smaken voor dit heerlijk pannetje met kip, champignons en sperziebonen.
Kook de sperziebonen, spoel vervolgens af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Bestrooi ondertussen de kip met peper, zout en paprikapoeder.
Laat de hapjespan heet worden met een scheutje olie en bak de kip dan op hoog vuur goudbruin.
Haal de kip uit de pan, de kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Voeg de spekjes toe aan het resterende bakvet en bak op niet te hoog vuur goudbruin.
Doe de fijngesnipperde ui en
uitgeperste knoflooktenen bij de spekjes en fruit ze.
Bak vervolgens de champignons, tijm, tomatenpuree en het bouillontablet 3 minuten mee.
Blus het geheel af met rode
wijn en ketjap.
Laat verdampen en voeg daarna 400 ml water en suiker toe.
Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur lager voordat je
verder gaat.
Meng de maïzena met koud water, klop ze samen tot een gladde mengsel.
Voeg dit toe aan de jachtsaus en klop terwijl je blijft roeren tot de saus gaat binden.
Als de saus nog te dun is, voeg dan
nog wat maïzena toe gemengd met wat water indien nodig.
Laat de saus zachtjes pruttelen.
Voeg de sperziebonen en kip toe en verwarm deze door tot het gaar en warm is.