- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 4 eetlepels Mirin
- 3 eetlepels kikkoman sojasaus ( ik gebruik de groene)
- 2 eieren
- 100 g tarwebloem
- 150 g chinese kool fijn gesneden
- 3 bosuien
- GroenteBouillon ( 1/2 groentebouillon tablet met 100 ml heet gekookt water
- 1 eetlepel panko
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 200 g ontbijtspek plakjes
- 1 fles Kwepie mayonaise
- Extra olie om in te bakken en keukenpapier
Samen gemaakt met Nikki, mijn dochter.
Het originele recept is bedoeld voor 4 personen maar ik denk als aanvulling, als hoofdmaaltijd is te weinig dus verdubbeld het recept.
Ik had een paar mini zelfgemaakte loempia erbij geserveerd.
Het is zo klaar gemaakt en het is heerlijk!
Snijd de bosuien in ringetjes.
Klop de eieren los.
Voeg de bloem en de bouillon toe.
Roer goed samen.
Roer de kool en de helft van de
gesnipperde bosuien erdoorheen.
Breng op smaak met peper en een snufje zout.
Voeg de panko toe, roer alles samen, totdat het een mooi pannenkoekenbeslag is.
Verhit wat zonnebloemolie in een kleine koekenpan
op middelhoog vuur.
Giet 4 kleine rondjes van het beslag, druk een beetje erop.
Leg de plakjes bacon er
bovenop en dek de pan af
af met een deksel.
Bak ze drie minuten, tot de pannenkoek goudbruin begint te worden
aan de onderkant.
Keer ze om in de pan, zet de deksel erop, laat nog 3 minuten
bakken aan de andere zijde.
Zet ze op een bord met keukenpapier erop.
Snijd en bak de rest van de ontbijtspek en de rest van de bosuien.
Serveer de pannenkoekjes met een beetje mayonaise, wat okonomiyaki saus en het gebakken bosui-ontbijtspek mengsel erop.