- 1 Burrata
- 100 g tapas gedroogde tomaatjes
- 20 g verse basilicum
- 1 bakje salade mix italiaansestijl (croutons, pijnboompitten, pistaches, gedroogde tomaatjes en kruiden)
- 2 plakken italiaanse ham
- 4 plakjes salami
- 4 plakjes truffel salami
- 4 tapas houtspiesjes
- Eventueel bladerdeeg
Charcuterie is een Franse term voor een tak van koken die zich toelegt op bereide vleesproducten, zoals spek, ham, worst, terrines, galantines, ballotines, patés en confit, voornamelijk van varkensvlees.
Jarcuterie is een charcuterie in een jar ( glaasje).
Ik zag zoiets op de website van “sligro”.
Ik heb het aangepast op mijn smaak.
Verwijder het huid van de Burrata.
Hak 2 eetlepels gedroogde tomaatjes en 8 basilicum bladeren samen.
Bewaar er 2 theepels van.
Klop de burrata, breng op smaak met peper en zout en meng erin de gehakte tomaatjes en basilicum bladeren.
Verdeel in 4 glaasjes.
Hak in een keukenmachine de salade mix fijn.
Verdeel een beetje tomaatjes, basilicum blaadjes en salade mix op de burrata.
Maak de spiesjes klaar:
Rij een halve plakje salami, 1 tomaatje, 1 plakje ham, 1 tomaatje, 1 basilicum blaadje en een plakje truffel salami.
Zet het spiesje in het glaasje.
Wikkel een folie erop en zet in de koelkast 1 uur.
Serveer bandjes van gebaakken bladerdeeg.
Geef een tapas mini lepeltje (action) erbij.