- 1 schouderkarbonade per persoon
- 6 eetlepels Witte Balsamico azijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 theelepel Kerrie poeder
- peper en zout
- olijfolie
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel suiker
- 3 perziken
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie
- 3 theelepels witte Balsamico azijn
- peper en zout
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadje
- 2 bolletjes gember of 2 cm verse gember
- olijfolie
Ik zag dit recept bij de Lidl en ik wilde het meteen uit proberen…
Het was de moeite waard!
Mijn recept is een beetje aangepast naar mijn smaak.
De chutney, ook als je de combinatie “zout-zoet” niet echt lekker vindt, is lekker fris en past goed bij het vlees!
De marinade is heerlijk!
Maak de marinade klaar:
Bestrooi de karbonades met zout en peper.
Snijd de ui fijn.
Hak de knoflook, de gember en de peterselie fijn.
Neem een kom en giet de azijn in.
Doe de knoflook, de mosterd, de kerrie en de peterselie erbij en roer het geheel door elkaar met een garde.
Wentel de karbonades erdoor.
Besprenkel de karbonades met olijfolie, leg ze op een bord en verdeel de marinade erover.
Dek het bord af met folie en zet tenminste een half uur weg in de koelkast.
Maak de Perzikenchutney klaar:
Snijd de ui, de peper, de peterselie en de knoflook fijn.
Hak of rasp de gember fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en peper, 5 minuten op matig vuur.
Voeg de kerriepoeder toe en laat even mee fruiten.
Kerf een kruis in de perziken.
Leg de perziken en de rozijnen in een kom en overgiet deze met kokend water.
Neem na een paar minuten de perziken en de rozijnen uit het water, giet ze af en pel de perziken af.
Snijd het vruchtvlees van de perziken in blokjes en voeg ze samen met de gember, de suiker, de peterselie en de rozijnen bij het ui-kerrie mengsel in de koekenpan.
Voeg de azijn toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten zacht pruttelen.
Laat de chutney in de koelkast afkoelen tot gebruik.
Haal het vlees uit de koelkast, en dep het vlees droog.
Bestrijk het vlees met olijfolie.
Steek de barbecue aan en grill de karbonades, 8 minuten gaar op het rooster van de barbecue.
Draai halverwege om en bedruppel het vlees met een beetje marinade.
Serveer de karbonades met de perzikenchutney, stokbrood en sla.