- 350 g bloemkoolroosjes
- 600 ml water
- 1 kip bouillonblokje
- 1 grote ui
- 3 knoflookteentjes
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels peterselie
- 2 kommetjes rijst
- 1 eeetlepel olijfolie
- 1 grote kipfilet
- 4 afbak pistoletjes
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflookteentjes fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de bloemkoolroosjes in 600 g water, het bouillonblokje en wat zout.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin de ui en de knoflook samen.
Voeg de kerriepoeder en wat peper uit de molen toe.
Voeg de ui aan de bloemkool toe en kook nog 15 minuten.
Pureer de soep.
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout naar smaak.
Zet de oven aan op 200 graden voor.
Bak de broodjes, 10 minuten.
Kook 1 liter water, kook de rijst erin.
In de koekenpan bak de kipfilet blokjes.
Voeg ze aan de soep toe.
Voeg de kokosmelk en de peterselie toe, zet het vuur zacht en laat de soep pruttelen.
Giet de rijst af.
Serveer de soep met een soeplepel rijst erop.
Strooi wat peterselie erop.
Zet de broodjes op tafel.