- 4 middelgrote eieren
- 2 kopjes basterd- of kristalsuiker
- 1 kopje melk
- 1 kopje olie
- 2 kopjes bloem
- 1 eetlepel vanille suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 tl citroenrasp of sinaasappel rasp (niet verplicht maar wel lekker)
- 2 eetlepel cacao poeder van goede kwaliteit
- mespuntje zout
- mix voor chocolade glazuur of gedroogde kokosnoot om mee te decoreren
Ik zoek het ultieme kerst toetje.
Dit recept is een heerlijk en light alternatief voor zware cakes en Kerstmis toetjes.
Ik denk dat dit cake nog mooier wordt met chocolade glazuur of met gedroogde kokosnoot, maar dit had ik helaas niet thuis.
Veel bak plezier!
Klop de eieren, vanille suiker en suiker totdat het schuimend is en de suiker is gesmolten.
Voeg de melk, olie en cacao poeder toe en roer met een garde. Houdt een mok gevuld met dit mengsel apart, je gaat dit straks als saus gebruiken.
Voer de bloem en het bakpoeder erdoor samen met een snufje zout.
Bak bij 180 C ongeveer 45 minuten, of totdat het is gerezen en gaar is.
Laat even afkoelen en giet je de saus (die je opzij hebt gezet) over de cake terwijl hij nog warm is.
Laat afkoelen en alle de saus absorberen.
Versier met gedroogde kokosnoot of glazuur, als je wilt.
Serveer op kamertemperatuur.