- 250 ongezouten roomboter
- 1 zakje gedroogde cramberries (Lidl)
- 2 eetlepels verse muntblaadjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- Peper
- Zout
Met de feestdagen voor de deur, ben ik begonnen met koken.
Ik bereid alles voor en vries het in.
De dag zelf is het een kwestie van de verse, de kwestbare en de zuivel ingrediënten toe te voeren.Dit jaar ga ik een aperitif dinatoire bereiden.
Een apéritif dînatoire is een informele Franse borrel met diverse hapjes die samen een maaltijd vormen.
Alleen met kerst heb ik 21 luxe hapjes.
We gaan beginnen met op een plank baguette met smeerboter.
Mijn inspiratie van deze is het kerst kalkoenvulling van Jamie Oliver.
Probeer maar! Een aanrader!
Laat de boter op een bord op kamertemperatuur komen.
Rasp een sinaasappel.
Rasp een citroen.
In een keuken machine, hak de peterselie, de muntblaadjes, de knoflook, 2 eetlepels cramberries.
Meng in een kom de zest van de sinaasappel, de zest van de citroen, de boter en het cramberries-kruiden mengsel.
Voeg er 1 eetlepel sap van de sinaasappel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de boter om een mooie gladde boter.
Meng 2 eetlepels extra cramberries erbij.
Serveer de boter in een mooi schaaltje, stokbrood of toast ernaast.