- 4 kipfilets
- 1 groene paprika
- 2 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 uien
- 250 g champignons
- 4 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel korianderzaad poeder
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 pakje tomatensaus (Tomato Frito)
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water
- Peper, zout, olijfolie , water
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de uien in kleine blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de paprika’s in reepjes.
Hak de knoflook.
Hak de peterselie.
Verwarm 2 eetlepels olie in een sauspan.
Bak erin de uien, champignons en knoflook.
Voeg de paprikapoeder en de koriander toe.
Voeg de kipfilet blokjes en bak 5 minuten.
Voeg de gepelde tomaten, de tomatensaus, de laurierblaadjes, peterselie toe en bedek met water.
Roer alles samen, zet het vuur heel zacht, zet de deksel op en laat 1 uur pruttelen.
Na 1 uur kook de rijst.
Maak een papje van de maïzena samen met water en roer het door de goulash om het dikker te maken.
Roer nu de crème fraîche door de goulash.
Giet de rijst af.
Verdeel de rijst op 4 borden
Verdeel een 1.5 soeplepel goulash per persoon op de rijst.