Door: Dominique op 12 - 02 - 2015 in de categorie Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 1 kipfilet per persoon
  • 3 appels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels Dijon mosterd
  • 1 kop zoete witte wijn of cider
  • 4 lente uitjes
  • peper en zout
  • 1 bakje verse tijm
  • margarine
 
Keuken: Bereidingstijd: 4 min. Portie(s): 20 personen

10951124_986245021404160_1746955285_nSnijd de kipfilets in repen.

Snijd de uien, de knoflook en de lente uitjes fijn.

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Snijd de appels (Pel ze niet af).

Verwijder alleen het klokhuis en snijd ze in partjes.

 

10994697_986259144736081_1006093654_nBak in de margarine de kipfilet, 3 minuten.

Voeg de uien en de knoflook toe en bak nog 3 minuten.

Voeg de lente uitjes toe, breng op smaak met peper en zout.

Blus met de wijn en laat 10 minuten zacht koken.

Leg de kipfilets repen in een bord.

Voeg de mosterd en de tijm toe en breng aan de kook op hoog vuur.

Laat de saus reduceren, 5 minuten, nu op laag vuur..

Voeg nu de appels toe en kook ze tot ze net zacht worden.

Voeg nu de kipfilets toe en laat nog opwarmen, 5 minuten.

10961754_986268411401821_802740845_n

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Verrine met gerookte..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Borrel crackers

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Brie Kerstboompjes

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties