- 1 kipfilet per persoon
- 3 appels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels Dijon mosterd
- 1 kop zoete witte wijn of cider
- 4 lente uitjes
- peper en zout
- 1 bakje verse tijm
- margarine
Snijd de uien, de knoflook en de lente uitjes fijn.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Snijd de appels (Pel ze niet af).
Verwijder alleen het klokhuis en snijd ze in partjes.
Bak in de margarine de kipfilet, 3 minuten.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak nog 3 minuten.
Voeg de lente uitjes toe, breng op smaak met peper en zout.
Blus met de wijn en laat 10 minuten zacht koken.
Leg de kipfilets repen in een bord.
Voeg de mosterd en de tijm toe en breng aan de kook op hoog vuur.
Laat de saus reduceren, 5 minuten, nu op laag vuur..
Voeg nu de appels toe en kook ze tot ze net zacht worden.
Voeg nu de kipfilets toe en laat nog opwarmen, 5 minuten.