- 100 g boter
- 4 kleine uien
- 300 g kipfilet reepjes
- 15 g verse Italiaanse kruiden
- 3 eieren
- 200 ml geslagen room
- 1 citroen
- 1 prei
- 8 vellen filodeeg
- 4 klein springvorm
Het is heel lekker maar de filodeeg onder vind ik slap en nat geworden dus de volgende keer, ga ik bladerdeeg gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui hierin 5 minuten. Roer de kiepreepjes, kruiden, prei en wat zout en peper erdoor en stoof alles in ca. 4 min. gaar. Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop de room goed stijf.
Roer de eieren en room met naar smaak zout en peper door elkaar. Rasp de schil van de citroen boven het roommengsel.
Bestrijk 1 vel filodeeg met gesmolten boter en leg ze elk in een vormpje.
Bestrijk nu weer 1 vel met boter en leg ze een achtste slag gedraaid op de vorige.
Herhaal dit met de overig vellen.
Verdeel de kip en uien over de vormpjes.
Schenk het roommengsel erop en vouw het deeg er losjes overheen. Plaats de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.