- 100 ml crème fraîche
- Kip in Tandoori marinadeTandoori marinade met Tandoori kruidenmix Tandoori kruidenmix
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 g diepvries of vers doperwtjes
- 4 eieren
- 250 g mini tros tomaatjes
- 1 tomaat
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 2 courgettes
- Handje gehakte walnoten of cachew noten
- Bakpapier
- Eventuel, naar smaak, 1 theelepel Tandoori kruidenmix Tandoori kruidenmix
- 1 kopje per persoon volkoren rijst
Bowl is een culinaire hit en eerlijk gezegd, waarom hebben we dit niet eerder ondekt?
Het is heerlijk!
Deze is mijn eigen interpretatie van Tandoori bowl.
Bouw in je bowl je eigen culinaire feestje en doe erin wat je zelf lekker vindt.
Wat het leuk is aan dit koud recept is dat je het van tevoren kunt maken en naar je werk voor de lunch kan meenemen of voor het avondeten de volgende dag bewaren.
Achteraf , een kleine zoete dressing in de rijst was beter geweest
Kook de eieren in water, 9 minuten.
Laat ze afkoelen in koud water, pel ze af en halveer ze.
Kook de rijst in ruim water met zout.
Giet het af.
Laat de doperwtjes in een kom ontdooien.
Halveer de tomaatjes en snijd de tomaat in plakjes .
Snijd de courgettes in plakjes en dan in 4 stukken.
Hak de noten grof.
Bedek een ovenplaat met bakpapier.
Zet erop de tomaatjes,tomaat en courgettes.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel 1 eetlepel olijfolie erop.
Bak ze in de oven op 180 graden,15 minuten.
Laat ze afkoelen.
Verwarm de kip met de crème fraiche.
Voeg de peterselie, de kerriepoeder en eventueel wat Tandoori kruidenmix toe.
Laat de crème fraîche zacht smelten.
Laat het afkoelen.
Bouw nu je feest (bowl).
Eerst de rijst.
Daarna de andere ingrediënten.
Kijk op mijn foto.