- 4 kipfilets
- 3 eetlepels boter
- 4 sjalotten
- 4 knoflookteentjes
- 1 citroen
- Handjevol verse peterselie
- 1 kip bouillonblokje
- 1 kopje Water
- Peper en zout
- Verse pasta voor erbij
Heerlijk recept gekregen door Thor.
Je mag de kipfilets vervangen door zalm filets.
Om een dikker saus te krijgen, kun je de slagroom vervangen door dikke crème fraîche.
Snijd de sjalotten fijn.
Hak de knoflookteentjes klein.
Hak de peterselie fijn.
Maak de bouillon klaar door het bouillonblokje te roeren in kokend water.
Rasp de citroen en pers er de helft van.
Snijd de kipfilets door de middel, horizontaal.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak ze, beide kanten tot ze bijna gaar zijn (rosé).
Zet ze op een bord.
Bak de knoflook en de sjalotten.
Voeg er het citroenrasp, de bouillon en het citroensap toe.
Laat het reduceren.
Voeg de slagroom en de peterselie toe, zet de kipfilets terug, zet het vuur zacht en laat even zacht pruttelen.
Heerlijk met verse pasta!