- 6 grote tomaten
- 1 komkommer
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 rode paprika's
- 1/4 Spaanse peper zonder zaadjes
- 4 basilicum blaadjes
- Handjevol verse peterselie
- 1 citroen
- 100 ml water
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 1 zakje mini croutons voor salade
- 1 komkommer
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook.
Hak samen de basilicum, de Spaanse peper en de peterselie.
Snijd de tomaten in plakjes.
Pers de citroen.
Snijd de komkommer in plakjes.
Snijd de paprika’s in kleine stukken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de knoflook, de uien en de paprika’s.
Voeg de tomaten toe en bak mee.
Na 15 minuten, zet het vuur uit en laat de soep afkoelen.
Voeg nu de peterselie, de basilicum, het spaanse peper, het water, de gerookte paprikapoeder, de kurkuma en de kerriepoeder toe.
Mix de soep, breng hem op smaak met peper en zout en zet hem in de koelkast.
Kook de eieren hard in ruim water, zet ze in koude water.
Pel ze af en prak ze in een kommetje.
Pel de 2e komkommer, snijd de binnenkant af (zaadjes) en snijd hem in blokjes.
Zet alles in de koelkast.
Serveer de soep in glaasjes.
Zet op tafel de croutons, de komkommer en de eieren in kommetjes.