- 800 g gesneden witte kool
- 1 grote wortel
- 2 uien
- 1/2 spaanse peper zonder pitten
- 3 knoflookteentjes
- 4 kleine kipfilets
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels wokolie
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 in boter gebakken eieren
- Augurken
- Plakke ham
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Peper en zout
Wil je een snelle en makkelijke koolhydraatarme maaltijd? Dan raad ik je zeker aan om dit recept te maken
Snijd de uien fijn en hak de knoflook en de spaanse peper.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Rasp de wortel fijn.
Meng de ingrediënten voor de kruidenmix samen in een kommetje.
Verwarm de wokolie.
Bak erin de uien blokjes en de kipfilets blokjes.
Voeg de spaanse peper, de paprika blokjes, de knoflook en de bos uitjes.
Bak een paar minuten.
Voor nu de kruidenmix, de ketjap, de soja saus, de geraspte kool en de geraspte wortel.
Bak 8 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur zacht en laat de bami even pruttelen.
Verwarm een lepel boter in een koekenpan.
Bak erin 4 eieren.
Verdeel op 4 borden.
Leg een ei op elke bord.
Serveer met 1 augurk en eventueel een plakje ham.