- 1 Lamsschouder of lamsbout
- Handenvol hooi gewassen met water, uitgeperst, gedroogd
- 150 g zachte boter
- 1 el fijngehakte dragon
- 1 el fijngehakte tijm
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 4 laurierblaadjes
- zout en peper
- 150 g bloem + water
Verwarm 1 eetlepel olie in een gietijzeren stoofpot.
Bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin gedurende 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het uit de pan.
Leg de helft van het hooi en de kruiden in de stoofpot.
Leg daarop de verwarmde lamsbout.
Voeg de ui, de prei, de knoflook en de wortel toe.
Bedek met de rest van de kruiden en het hooi.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom bloem met genoeg koud water om een vrij stevig deeg te krijgen.
Vorm het tot een lange rol.
Leg het rond de rand van de stoofpot.
Leg het deksel erop en druk goed aan om het aan het deeg te laten plakken.
Zet de stoofpot in de oven.
(hier in de smokey bandit pellet barbecue).
Laat 50 minuten bakken (kerntemperatuur 55-60 graden) en laat vervolgens 15 minuten rusten buiten de oven in de afgedekte stoofpot.
Breek het deeg, maak het vlees schoon van hooi en snijd in dunne
Serveer met groenten, macedoine, aardappelen en een zoals hier met een tijm, sinaasappel, mosterd jus.