- 300 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel gedroogde lavendel
- 1 vanillepeul
- 2½ blaadjes gelatine
- 4 vormpjes
- 2 perziken
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels water
Verwarm de melk, room, suiker, de lavendel en de zaadjes van de vanille in een pannetje en laat op zacht vuur 15 minuten trekken (niet koken).
Week ondertussen de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Giet de lavandelroom door een zeef en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
Doe de panna cotta in 4 met koud water + 1 druppel olie omgespoelde puddingvormpjes.
Laat ze minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
Maak intussen de perziken in een pan.
Verwarm alle ingrediënten, 5 minuten.
Doe alles in een keukenmachine om ze grof te haken.
Serveer de panna cotta met de perzikenmousse en strooi er eventueel nog wat lavendelbloemetjes op.