- 1 pak filodeeg of loempiavellen
- 1 half ui
- 200g varkensgehakt of 3 verse kleine worsten
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 bos koriander
- 4 abrikozen
- 1 tl suiker
- 1 tl honing
- 1 tl sojasaus
- 2 el tomatenpuree
- 1 beetje kaneel
- 1 beetje komijn
- 1 tl gembersiroop
- 1 half ui
- 1 teentje knoflook
- olie (geen olijfolie)
Loempia’s vulling en saus vanmiddag zelf verzonnen…
lekker hapjes voor de borrel!
Snijd de ui en knoflook fijn en de abrikozen in blokjes.
Bak ze in een koekenpan met een beetje olie en zet het vuur laag.
Voeg de komijn, kaneel, tomatenpuree, sojasaus, suiker, honing en gembersiroop en laat de saus 20 minuten heel zacht koken.
Snijd de ui, de koriander en de knoflook heel fijn.
Meng samen het gehakt, de koriander, de ui en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe.
Leg 3 el gehaktmengsel iets onder het midden.
Vouw de punt erover en rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk het puntje met wat water en rol de loempia verder zo strak mogelijk op.
Maak zo nog 10 loempia’s.
Bak de loempia’s in een koekenpan met olie, beide kanten 2 minuten.
Zet ze in oven schaal met bakpapier en bak ze op 180 graden, 20 minuten.
Snijd de loempia’s en serveer met de saus.