- 250 g verse blauwe bessen (of uit de diepvries)
- 90 g bloem
- 60 g amandel poeder
- 150 g fijne suiker
- 4 eiwitten
- Snufje zout
- 90 g roomboter
- Boter + bloem om de vorm te beboteren
Heerlijke, luchtige cake.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder door elkaar.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel voorzichtig door de bloemen.
Snijd de boter in blokjes en laat hem in de magnetron, 1 minuut, smelten.
Spatel hem door het beslag.
Was de bosbessen, laat goed uitlekken en dep droog.
Spatel voorzichtig de bosbessen in het beslag.
Beboter en bebloem een brownie cake vorm.
Verdeel het beslag in de vorm.
Bak de cake 30 à 35 minuten in de oven tot de cake gaar is.
Laat de amandel cake, 10 minuten rusten voor u hem uitdraait en laat hem afkoelen op een schaal.
Bestuif de cake met poedersuiker.