- 1 grote knolselderij
- 2 grote winterpeen
- 200 g doperwten (diepvries)
- 200 g sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 20 g verse Peterselie
- 1 groenten bouillonblokje
- Ongezouten roomboter
- Peper en zout
Macédoine de légumes is kleine stukjes groenten.
Je kan het koud met mayonaise of warm, opgewarmd in boter met knoflook en peterselie.
Mijn versie is een gezonder, koolhydraatarm, zonder aardappelen maar met knolselderij.
Pel goed de knolselderij en de wortels en snijd ze in blokjes.
Snijd de sperziebonen in stukjes.
Zet in een pan water, zout, roomboter en een bouillonblokje.
Kook de groenten voor 15 minuten.
Giet ze af.
Snipper een sjalot.
Hak een teentje knoflook en de peterselie fijn.
Verwarm 2 eetlepels roomboter en bak erin sjalot en knoflook.
Bak erin de groenten, 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de doperwten en bak nogb5 minuten mee.