- 2 eieren
- 1 el honing
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel rasp van citroenschil
- 125 g poedersuiker
- 100 g bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 125 g boter, gesmolten en afgekoeld
Luchtige Franse cakejes met een lekkere vanille smaak!
Verwarm de oven op 240 graden voor.
Vet 24 Madeleines vormpjes in en bestuif met bloem.
Meng in een kom de eieren, vanille, suiker, honing en citroenrasp 10 minuten met een elektrische mixer op de hoogste stand tot het dikker en glanzend is.
Mix nu de bloem en de bakpoeder door het ei mengsel en vouw het er voorzichtig door.
Schep dan voorzichtig de afgekoelde boter erdoor.
Lepel het beslag in de voorbereide vormpjes, elk voor 3/4 gevuld.
Bak 5 minuten in de oven op 240 minuten, zet de oven op 180 graden en bak nu nog 7 minuten tot de randjes goudkleurig zijn en de bovenkanten terugveren.
Laat in de vormpjes op een rooster 1 minuut afkoelen.
Maak los met een mes, en haal ze uit de vorm en leg op een rooster om af te koelen.
Strooi door een zeef poedersuiker over de bovenkanten of smelt pure chocolade en dip de uiteinden in de chocola.
Bewaar in een luchtdichte trommel.