- 4 eiwitten
- 250 g suiker
Dit recept is ook ideaal voor meringuetaart met verse fruit, ijs en slagroom. verdubbel dan de ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 120 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg dat de eieren al 15 minuten uit de koelkast zijn.
Doe de eiwitten in een grote metalen kom.
Klop het eiwit met een snufje zout met een staafmixer 1 minuut op middelhoge snelheid.
Verhoog de snelheid zodra het wit schuimig wordt en in volume toeneemt.
Ga door met kloppen tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan.
Schep er al kloppend de fijne tafelsuiker bij, telkens met een lepel tegelijk, en klop 20 tot 30 seconden voor de volgende lepel suiker.
Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen.
Het wit moet glad en glanzend zijn.
Voel het schuim even met een vinger: als het korrelig is, moet je nog even door kloppen.
Schep de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm hem tot mooie wolkjes of geef hem andere vormen van je keuze door de meringue met een spuitzak op het bakpapier te spuiten.
Bak de meringues ongeveer 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze droog aanvoelen en niet verkleurd zijn.
Laat de meringues volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt.
Doe de meringues voorzichtig uit de bakpapier met een mes.
In een luchtdicht afgesloten bak zijn ze 5 dagen te bewaren.