- 4 kleine kopjes rijst
- 4 eieren
- 1 blik maïs ( 400 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 kipfilets
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel tijm
- 4 bos uitjes
- 1 krop sla
- 1 courgette
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 180 ml crème fraîche
- 2 avocado's
- 1 eetlepel sweet chili saus
- Peper, zout
- Olijfolie
Ik had voor dit recept, wraps als brood gebruikt maar we vonden het niet lekker, te droog. Volgende keer, wil ik Nacho chips gebruiken.
Kook de rijst in ruim water met zout. Na 8 minuten, giet de rijst af, was het onder de koude kraan.
Bewaar in de koelkast.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Meng in een kom de kipfilets met de paprikapoeder, kurkuma, tijm, olijfolie en chili vlokken.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Kook de eieren in ruim water, 9 minuten.
Zet ze in koud water en pel ze af.
Bewaar in de koelkast.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Hak de knoflook en de ui fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes samen met de courgette, ui en knoflook, 8 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Bewaar in de koelkast.
Was de kidneybonen onder de kraan.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Meng ze samen. Bewaar in de koelkast.
Was de maïs onder de kraan.
Bewaar in de koelkast.
Verwarm de koekenpan opnieuw.
Bak de kipfilets plakjes.
Bewaar in de koelkast.
Pureer de crème fraîche met de avocado.
Breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel sweet chili saus.
Pel de tweede avocado af en snijd hem in plakjes.
Snijd de sla in reepjes.
Verdeel alle ingrediënten, naast elkaar in een grote ronde schaal of in 4 individuele kommen.
Verdeel de avocado dressing bovenop.
Serveer met Nacho chips.