- 120 g lotus speculaas koekjes +4 voor de decoratie
- 60 g ongezouten roomboter
- 2 appels
- 140 g mascarpone
- 80 g slagroom
- 20 g losse fijne suiker
- 1 kopje sterke koffie
- 1 eetlepel cacao poeder
- 4 caramel fudge (4 stukjes van zachte caramel)
- 2 eetlepels boter+1 eetlepel suiker+ 1 eetlepel honing voor de appel
Heerlijk, no bake, gebakjes met een speculaas bodem en een heerlijke koffie mousse bovenop.
Ik heb ze met koffie schepijs geserveerd.
Zet de boter in een steelpan en laat hem, op laag vuur, smelten.
Zet de koekjes in een keukenmachine met de gesmolten boter en maal ze fijn.
Bedek 4 pudding vormpjes met folie.
Doe 2 eetlepels van het koekje mengsel en met je vingers, druk ze om een vaste,harde bodem te maken.
Zet ze even in de koelkast.
Pel de appels en snijd ze in heel dunne plakjes.
Verwarm een koekenpan.
Strooi wat suiker en besprenkel wat honing op de bodem.
Verdeel de appel plakjes en bak ze even tot ze zacht zijn.
Neem de vormpjes uit de koelkast.
Verdeel de appel plakjes op de koekjes bodem.
Zet terug in de koelkast.
Zet ern kopje koffie en laat het in de koelkast goed afkoelen.
Klop met een mixer de slagroom met de suiker, goed stijf.
Meng de mascarpone met 3/4 van het kopje koffie.
Klop voorzichtig tot de koffie in de mascarpone opgenomen is.
Spatel voorzichtig de slagroom in de mascarpone.
Verdeel het mengsel op de appel plakjes tot boven het vormpje.
Maak ze dicht met folie en laat ze 24 uur in de koelkast.
Net voor het serveren, strooi bovenop wat cacao poeder met een zeef.
Snijd de fudges (caramel) in mini stukjes en verdeel ze erop.
Breek de 4 speculaas koekjes en verdeel ze bovenop.
Ik had ook mini vlokjes van eetbaar goud erop gedaan.
Enjoy!